Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

Тест на етикет: відрізните ви десертну ложку від столової?

Тест
20.11.18
283

Вдома ми їмо спагетті вилкою, а в ресторанах до них подають ложку. До рибної юшке приносять щипці, а для сумки - підставку. Правил так багато, що в них зломить ногу навіть президент світу з ресторанного етикету. А ви можете бути ним? Перевірте свої знання в тесті на хороші манери.

Ви прийшли в ресторан, зробили замовлення, чекаєте страви. У якому порядку офіціант повинен правильно подавати страви?

Гості майже завжди замовляють різні страви. І всім хочеться спробувати шматочок з тарілки сусіда. Як ділитися стравами за столом між гостями?

У вас впала вилка, закінчилися напої або ви хочете розрахуватися. Як ви покличете до себе офіціанта?

Скільки часу має пройти від замовлення до подачі напоїв в хорошому ресторані?

Коли офіціант може забирати тарілки у гостей?

Чи можна самостійно вибирати і сідати за столик в ресторанах?

Вам принесли блюдо, на тарілці крім знайомих інгредієнтів лежать квіти. Чи можна їх їсти?

Куди подіти сумку або рюкзак в ресторані?

Як правильно класти кістки від м'яса / риби на тарілку?

Сервіровка столу в хороших ресторанах передбачає наявність тканинних серветок. Що ви робите з нею, коли сідаєте за стіл?

У меню ресторанів є і стейки, і перепілки, і телячі щічки. А які види м'яса можна їсти руками?

Ви замовили рибний суп. Офіціант приніс вам щипці, фартух і пінцет. Ви не знаєте, що робити з цими приладами. Ваші дії?

Залишати чайові вважається правилом хорошого тону. А який відсоток від рахунку прийнято залишати на чай?

Ви ситно поїли і відчуваєте, що між зубів зрадницьки застрягла петрушка. Що будете робити?

Куди ви зазвичай дивіться, поки п'єте напої?

Ви закінчили вечерю. Офіціант забрав з вашого столика останні тарілки. Скільки часу, на вашу думку, етично залишатися в закладі?

Вдома спагетті їдять виделкою і все. А в ресторанах до них приносять ложку. Що будете робити з нею під час поїдання спагетті?

Що ви робите з телефоном під час вечері в ресторані?

Як думаєте, меню в хорошому ресторані має бути великим або маленьким?

Як правильно розділяти рахунок між гостями?

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
Читати далі