Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

Ресторан KOYA на Басейній дивує молекулярною кухнею

Огляд
23.02.17
2929

Здавалося б, редакцію RestOn вже нічим не здивуєш в кулінарному плані... Але ні! Як тільки ми почули про київський ресторан, де суші підігрівають перед подачею, а коктейлі подають в тарілках, ми зрозуміли, що бачили не все, і куди ми вирушимо в нашу наступну гастроревізію!

Про всі подробиці нашого візиту в незвичайний ресторан паназиатскої кухні KOYA - читайте в новому огляді!

Локація

Азіатська кухня - це не тільки соєвий соус, імбир і місо суп. Це цілі горизонти незвичайних смакових поєднань, експериментальних подач і оригінальних паназіатських частувань, які доступні столичному гурману за адресою вулиця Велика Васильківська 1-3/2 в ресторані KOYA.

Як дістатися: м. Хрещатик (комплекс "Арена-сіті").

Інтер'єр

Ресторан KOYA - лаконічне, витримане, цілісне гастропространство, виконане в стилі лофт. У його інтер'єрі можна спостерігати велику кількість теплих природних матеріалів, грубуваті шорсткі, але не позбавлені витонченості поверхні, оригінальне освітлення в азіатській стилістиці. Тут немає великої кількості непотрібних деталей і дрібниць - все виглядає дуже лаконічно, акуратно і самодостатньо.

Загальна місткість ресторану - 250 гостей, які можуть вибрати для відвідування один із двох залів.

На першому поверсі - приміщення для людей, які люблять спілкуватися, слухати музику, тусуватися, знайомитися з іншими й активно проводити час. Приміщення виконано в дусі сучасної Японії і Паназіі, а синя неонова підсвітка надає особливий колірний акцент інтер'єру.

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

На другому поверсі панує більш спокійна і умиротворена атмосфера. Тут затишно, комфортно, приємно провести романтичне побачення, посидіти з друзями, поспілкуватися з колегами і т.д. Тут в інтер'єрі переважають більш м'які, теплі, спокійні кольори, а також присутній досить багато живої зелені, що сприяє відмінному відпочинку і приємного проведення часу.

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Особливість

Прямо в самому центрі залу розташована кухня з японським робата-грилем. Таким чином, ви можете особисто контролювати всі етапи приготування замовленої вами страви.

Кухня

У паназійському закладі KOYA гармонійно поєднуються кращі традиції, стандартні інгредієнти й оригінальний "свіжий" погляд на подачу страв. Крім всіма улюбленої класики (тартар з лосося за 195 грн, свинячі реберця за 165 грн, стейк Рибай за 345 грн та ін.), є нестандартні для столичних гурманів позиції, такі як обпалені вогнем Абура суші (пресовані суші), оши, тікі-напої, ексклюзивні молекулярні коктейлі і т.і.

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Створенням такого екстравагантного меню ресторану займався Рей Сабіноса, чия любов до Азії і досвід роботи з кращими рестораторами Європи переросла в страви, які можна сміливо назвати шедеврами кулінарного мистецтва. Кухарі ресторану KOYA - справжні художники, які за допомогою ідеально якісних інгредієнтів, спецій і таланту створюють смачні й красиві картини в тарілках на радість і захоплення всім гурманам Києва і гостей столиці.

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Must try

  • Севіче з морепродуктами за 245 грн;
  • Рване курча з огірками і гострим маслом за 230 грн;
  • Яловичий язик Shaoхing (готується на Wok) за 245 грн;
  • Суп Том Кха з куркою і деревними грибами за 147 грн;
  • Курча з овочами і грибами шиітаке в грибному азіатському соусі за 235 грн;
  • Смажені креветки з соусом ХО за 290 грн (готуються на робата-грилі).

Абура суші, обпалені відкритим вогнем:

  • Татакі лосось за 39 грн;
  • Тигрова креветка з ікрою лосося і голландським вершковим соусом за 35 грн.

Бар

Для розробки коктейльної карти ресторану KOYA були запрошені В'ячеслав Ланкин і Таїр Газієв - московський дует, який розвиває культуру бартендерів у всіх куточках земної кулі. Їм належить ідея створення молекулярних суші-коктейлів і впровадження цієї кулінарної розробки в ресторані KOYA.

Що таке молекулярні коктейлі? Ось уявіть, що ви замовляєте улюблений вами DAIQUIRI. Вам приносять цей напій в звичному для вас вигляді, а також у видозміненому - молекулярному - наприклад, у вигляді сорбета з білого рому. Тобто, всі компоненти коктейлю - це інгредієнти, які присутні в стандартній рецептурі, але ось тільки подаються вони в вигляді пастили, саго, желе, сорбета і т.і. Через таку оригінальну подачу здається, ніби смак такого коктейлю розкривається зовсім по-іншому. На сьогодні в KOYA представлено 7 коктейлів даного типу по 210 грн кожен, так що рекомендуємо спробувати таке ексклюзивне нововведення!

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Ще одна особливість барної карти ресторану - це tiki-напрямок (тікі-фігурки полінезійських божків). У 30-х роках тікі були впроваджені в американську барну культуру, спровокувавши відкриття безлічі тікі-барів, де спиртні напої з ромовою основою подавалися з фруктами в особливих великих ємностях.

Ресторан KOYA не став змінювати американську традицію тікі-барів, але трохи інтерпретував її під українські реалії. Наприклад, коктейль "SMOKY MARY" (130 грн) тут подають під спеціальною колбою наповненою димом - така подача надає коктейлю особливий копчений смак.

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Ресторан KOYA на Бассейной удивляет молекулярной кухней

Особливість

Якщо ви відпочиваєте компанією, обов'язково замовте шоу-коктейлів. Біля вашого столика буде встановлений маленький гриль, в серединку якого буде налито спиртне. Слідом за цим на решітку гриля будуть викладені фрукти (які до цього були замариновані в алкоголі) і солодка вата. Потім всю цю суміш на ваших очах підпалять. Вата, звичайно ж, розтане і просочиться крізь мариновані фрукти, насичуючи їх соки і скапуючи прямо в коктейль. Як результат, напій виходить просто дивовижним через кисло-солодкий присмак.

 

Висновки

Рекомендуємо відвідати ресторан KOYA всім тим, хто цінує модні алкогольні напої, трендову кулінарію і не боїться гастрономічних експериментів. Тут є чому здивуватися, ніж захоплюватися і що спробувати вперше. 

 

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 1-3 / 2

Час роботи: з 12:00 до 03:00

Facebook

 

Автор: Світлана Єфімець

Фото: власність закладу

Рейтинг: 0,00
Всього оцінок: 0

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
Читати далі