Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

RestOn-лікнеп: як правильно їсти бургер і навіщо в ньому шпажка

Огляд
08.08.18
400

Великі, соковиті, ситні і дуже апетитні — бургери у всіляких варіаціях вже давно стали мейнстрімом серед української публіки. Тепер їх подають не тільки в закладах швидкого харчування, але і в більшості дорогих ресторанів, де смачний бургер — це must have.

Але як красиво з'їсти бургер, якщо він раз у раз розпадається на частини? Варто тільки зробити перший укус, як кільця цибулі, часточки помідора і решта вмісту вивалюється на стіл або в тарілку, а ви з розгубленим виглядом починаєте підбирати загублену їжу. Та ще й так, щоб ніхто з гостей не помітив вашого «факапа». Адже ви в пристойному місці, і треба їсти як личить, ну. Але як?! Розповідаємо.

Як тримати бургер?

99% відсотків з вас до сих пір їдять бургер неправильно. Важливим є те, як ви тримаєте бургер. Не сподівайтеся з'їсти його цілком, якщо тримайте бургер тільки однією рукою. Як би ви не вправлялися, він розвалиться ще до того, як ви розпробуєте начинку. Бургеру необхідні обидві ваші руки. І тут вся справа в положенні мізинців. Щоб із задоволенням і красиво з'їсти великий бургер повністю, ваші мізинці повинні притримувати нижню булочку, а не охоплювати верхню!

RestOn-лікнеп: як правильно їсти бургер і навіщо в ньому шпажка

 

Суть правила в тому, що при такій «хватці» ви не втрачаєте інгредієнтів і в той же час зберігаєте цілісність бургера.

А ще радимо розігрітися, перш ніж кусати — кілька разів відкрити і закрити рот, щоб з першої спроби відгризти шматочок побільше.

Наукова основа

Японські вчені провели дослідження на цю тему. Щоб прийти до вищеописаної технології, вони розробили моделі поведінки бургера під час його поглинання в 3D. З'ясувалося, що процес тільки здається простим. Суть в тому, що під час поїдання бургер поступово втрачає круглу форму і вимагає не однієї, а обох рук. Японці також радять не тримати гамбургер занадто міцно навіть при правильній хватці, щоб мінімізувати втрати його вмісту.

Який він, правильний бургер?

У бургері найголовніше — хороша, товста і соковита котлета. Вона може бути з яловичини, курятини або навіть риби. Другий важливий інгредієнт — золотиста булочка, легка і м'яка. В ідеалі — її випікають самостійно в ресторані, а не купують. Вона повинна бути добре просочена соусом, бути ароматною і ніжною. У правильному бургері хліб — не основне джерело смаку, а лише доповнення. Точно так, як соуси і свіжі овочі.

RestOn-лікнеп: як правильно їсти бургер і навіщо в ньому шпажка

 

З овочів в начинці — традиційно скибочки свіжого помідора, огірки, маринована або цибуля-фрі і листя салату. У ресторанах вам запропонують додати в бургер додаткові "плюшки" — сир, бекон або яйце. Чи погоджуватися, вирішувати вже вам. Тільки запам'ятайте, що правильний бургер завжди виглядає великим, красивим, смачним і вселяє трохи сумнівів в своїх силах!

RestOn-лікнеп: як правильно їсти бургер і навіщо в ньому шпажка

 

Подача бургерів в ресторанах

Зазвичай бургери подають на підносі зі шпажкою або прапорцем, з порцією картоплі-фрі, салатом і одним-двома соусами. Шпажка там потрібна, щоб ви знали ступінь прожарювання котлети — медіум, дан чи велл дан. Це ви зрозумієте за рівнем проникнення шпажки в м'ясо.

Про ніж і виделку можете забути відразу, так як культура поїдання бургерів не сприймає приладів. Бургери їдять тільки руками! А за чистоту рук не хвилюйтеся, зараз у багатьох закладах до бургерів приносять зручні рукавички. Знімете — і ніби не було ніякого бургера.

RestOn-лікнеп: як правильно їсти бургер і навіщо в ньому шпажка

 

Сподіваємося, наші маленькі підказки позбавлять вас від стресу при замовленні улюбленого бургера і допоможуть нарешті отримати задоволення від процесу його поглинання. Смачного!

 

Автор: Марія Угнівенко, Фото: власність закладів, Internet
Рейтинг: 0,00
Всього оцінок: 0

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
Читати далі