Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

Свято збору врожаю винограду в ресторані Suluguni

Заклад
13.09.17
866

У Грузії, як не в одній із країн світу, шанують традиції та люблять влаштовувати великі гуляння. Одне з найбільших і по-справжньому сімейне свято - це свято збору врожаю винограду «Ртвелі». З'їзжається вся сім'я виноробів. Вдень вони збирають урожай, а ввечері накривають столи, влаштовують гуляння. У цей період, грузини - спустошують бочки з вином для нового врожаю. Зрозуміло, свято супроводжує традиційний багатоголосий спів і танці.

У ресторані Suluguni, починаючи з 12 вересня, також відзначають це свято. Протягом місяця для дорогих гостей проводитимуть дегустацію грузинських вин, презентувати нові страви від шеф-кухаря, радуватимуть піснями, танцями й тамадою.

Страви від шефа

Шеф-кухар ресторану Suluguni, Сосо Квірікеішвілі, як справжній грузин, підготував до свята нові страви:

  • курку «по-Кахетинськи» з горіховим соусом;
  • хачапурі «по-осетинськи»;
  • хачапурі «Гвірілі» та хачапурі «Титанік»;
  • свинину «Дацнулі»;
  • асорті люля-кебаб: з курки, баранини, яловичини зі свининою та індички;
  • баклажани з сиром надугі й часником;
  • і справжній грузинський десерт - Чурчхела.

Кожну зі страв шеф-кухар презентував редакції RestOn особисто.

Праздник сбора урожая винограда в ресторане Suluguni

Праздник сбора урожая винограда в ресторане Suluguni

Праздник сбора урожая винограда в ресторане Suluguni

Праздник сбора урожая винограда в ресторане Suluguni

Праздник сбора урожая винограда в ресторане Suluguni

 

У хачапурі «Титанік», наприклад, за кількістю жовтків визначається кількість персон, на яких розраховано блюдо.

А курка «по-Кахетинськи» готується неодмінно на велику компанію або сім'ю, і як додає Сосо, під великий глечик грузинського вина.

У хачапурі «Гвірілі» традиційно використовують два види сиру: свіжий сулугуні всередині та копчений зверху.

А баклажани з сиром надугі радимо спробувати всім любителям гострого, адже в ньому невід'ємна частина грузинської кухні - часник.

«Сулугуні бар»

Неможливо уявити ресторан Suluguni без «Сулугуні бару». До нього увійшли 5 видів фермерського грузинського сиру. Крім класичного сулугуні, можна спробувати сулугуні з пряними травами. Кожен із видів сулугуні відтіняє смак та створює особливі сполучення.

Праздник сбора урожая винограда в ресторане Suluguni

 

Дегустація грузинських вин

Партнером свята Ртвелі в ресторані Suluguni стала ТМ Gelati. Професійний сомельє проведе дегустацію і розповість більше про вина та їх поєднання зі стравами. Для дегустації не випадково було обрано вина Цинандалі, Сапераві й Мукузані. Саме вони найкраще доповнюють і розкривають нові страви від шефа.

Праздник сбора урожая винограда в ресторане Suluguni

Біле Цинандалі з нотками ванілі, свіжістю в ароматі й квітковим смаком відмінно підходить до «Сулугуні бару» і курки «по-Кахетинськи». Червоне Сапераві, насичене й щільне, добре розкриється з шашликом з баранини і будь-якою дичиною. Червоне Мукузані складне, розкривається з часом, добре пити повільно, як і годиться на сімейних застіллях. Воно доповнить м'ясні страви з ягідними соусами й м'які сири.

Розважальна програма

З нагоди свята збору врожаю винограду в ресторані Suluguni будуть проходити музичні й танцювальні гуляння. З вересня стартує також сезон банкетів, а у вихідні дні для дітей проводяться майстер-класи з ліплення хінкалі, де юні гості разом з шефом пізнають основи багатої грузинської кухні.

 

Must try

Редакція RestOn виділила для себе основні "фішки" свята збору врожаю винограду в ресторані Suluguni.

Обов'язково потрібно прийти сюди з великою компанією друзів або в колі сім'ї.

  • Розділити на всіх хачапурі "Титанік" з величезною кількістю сиру - він тут і в бортах, і в куточках, і на дні.
  • Доповнити трапезу асорті люля-кебабів, і не забути про закуски - традиційні соління і баклажани.
  • Що стосується десерту, тут готують чудову Чурчхелу за старовинною грузинською технологією, яку шеф привіз з Грузії та тримає в строгому секреті. Знаємо тільки, що сік для Чурчхели беруть особливий і готують її в окремому чурчхельному цеху жінки-чурчхельниці.
  • Дегустацію вина проведуть за бажанням кожному гостю, це дуже цікавий і, не будемо приховувати, хмільний досвід.

 

Свята в Грузії ніколи не закінчуються, адже Ртвелі плавно перетікає в інший - Тбілісоба.

 

Адреса: Музейний провулок, 10

 

Автор: Ірина Виговська; Фото: власність закладів
Рейтинг: 5,00
Всього оцінок: 1

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
Читати далі