Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

Новий заклад (Київ): стейк хаус "Гра з вогнем" на Хрещатику

Огляд
04.10.16
1668

Давайте будемо чесними: кафе і ресторани діляться на ті, які для "насититися", і ті, які для "насолодитися". І в тих і в інших можуть бути чудовими маркетингова стратегія, інтер'єр, шеф, різниця завжди в смаку їжі.

Так, звичайно, більш суб'єктивний критерій підібрати складно, але як ще оцінювати місце, основною метою якого є нагодувати гостя?

Так в чому відмінність "насолодитися" від "насититися"? Насолодитися - це відкрити для себе новий смак, побачити продукт інакше, повірити в поєднання непоєднуваного.

У новому ресторані "Гра з вогнем" RestOn це вдалося. Хотілося б вірити, що вам удасться теж.

 

 

"Гра з вогнем" розташувався в старовинній будівлі на Хрещатику - біля Українського дому - де на початку 20 століття був Конторський будинок, створений за проектом архітекторів Йосипа Зекцера і Дмитра Торів в стилі пізнього модерну для сина великого цукрозаводчика Іллі Закса.

Відмітна особливість будинку - фасад з полірованого граніту, її не просто зберегли, а використовували як відправну точку в стилістиці внутрішнього оформлення.

 

 

За дизайн інтер'єру відповідав Денис Беленко, його авторству належать проекти The Fitz, Брати Гриль, Tavernetta в Одесі і Milk Bar, Under Wonder в Києві.

Загальна спрямованість - індастріал: масивні меблі, багато металу, столи з натурального темного дерева.

Новое заведение (Киев): стейкхаус “Игра с огнем” на Крещатике

Пам'ятаєте, ми говорили про гранітний фасад? Всередині він знайшов своє продовження в мармурі.

Холодний мармур і вогонь, стихія якого представлена ​​гігантською люстрою з розплаву воском.

У ресторані два поверхи, зонування простору дозволяє знайти відокремлене місце як для інтимної зустрічі, так і для великої компанії.

Новое заведение (Киев): стейкхаус “Игра с огнем” на Крещатике

Новое заведение (Киев): стейкхаус “Игра с огнем” на Крещатике

Кухня - відкрита. Звичайно, адже спостерігати за "вогняними" процесами - суцільне задоволення.

Є камерний зал, зі своєю незвичайною історією, її краще почути від офіціантів закладу.

 


 

"Гра з вогнем" - проект Тараса й Оксани Середюк і Олександра Якутова.

У Тараса й Оксани багатий управлінський досвід, пов'язаний з мережею ресторанів "Mafia", Олександр же довго працював із м'ясом, в тому числі в чернігівському "Хряці", - так їм і вдалося створити нову гастрономічну концепцію стейкхауса з авторською кухнею.

В якості авторського погляду шеф Олександр пропонує по-новому трактувати українську національну кухню, попередньо надаючи традиційні страви ряду модернізацій і трансформацій.

Природно, що використовуються продукти - локальні, фермерські. Наприклад, бринзу привозять із Закарпаття, фету - з Дніпрянщини, м'ясо бичків Ангуса - Прикарпатське, а кращу баранину відшукали у Львові.

Одна з найпопулярніших позицій в меню - борщ із міні-голубцями й козячим сиром. Його і замовили.

Як комплімент принесли пончик з качиним серцем - подається на соломці - закуска просто відмінна: соковита, з якимись неймовірними спеціями. Наступного разу візьмемо повноцінну порцію, безумовно.

Так ось борщ, складно його описати, не вдаючись до оспівування хвалебних од. Абсолютно точно він не домашній, а сучасний і гастрономічний: із ферментованою капустою і явним димним смаком.

Новое заведение (Киев): стейкхаус “Игра с огнем” на Крещатике

Перед тим, як перейти до основної частини - стейкам, розповімо, що зацікавило ще: тартар з мармурової яловичини і карпатської бринзи з хлібцями з конопель, гороховий хумус з тахини з соняшнику і запеченими коренеплодами, строганина з копченої качки з солоними грузді й маслом із волоських горіхів, а також вареники з серця барана з в'яленими томатами і кремом з печеної картоплі.

Стейки не пробували: жіночий апетит цілком задовольнив борщ і десерт, про який пізніше, але жіноча цікавість просто так не буде ліквідована, і ось що ми дізналися про м'ясо в "Грі з вогнем".

Новое заведение (Киев): стейкхаус “Игра с огнем” на Крещатике

Новое заведение (Киев): стейкхаус “Игра с огнем” на Крещатике

Новое заведение (Киев): стейкхаус “Игра с огнем” на Крещатике

М'ясних позицій - 10, стейків - 5: Рибай з соусом Шираз, Портерхаус з гірчичним морозивом, Нью-Йорк в кавовій скоринці з соусом Еспрессо, Ті-бон в дубових листках з пряним маслом і філе-міньйон з соусом маскарпоне і дикими грибами.

Відвідувачі в повному захваті також від реберець BBQ: яловичих - з соусом з чорносливу, свинячих - в буряковому маринаді.

Знову-ж, говорити, що м'ясо соковите, м'яке - можна, але дуже просто. Важливо завжди пам'ятати, що перед вами продукт виняткової якості, посилений оригінальним соусом або гарніром і тонким чуттям шеф-кухаря Олександра Якутова.

Після м'яса в самий раз поговорити про десерти, тим більше якщо мова про тірамісу з бородинского хліба з пивною карамеллю. На смак він не настільки екзотичний, як на слух, не хвилюйтеся - легкий, приємний, загалом такий, яким можна завершити ситну м'ясну вечерю.

Новое заведение (Киев): стейкхаус “Игра с огнем” на Крещатике

З великою повагою в ресторані відносяться до вина. Вибір дуже великий: винна карта розмістилася на сторінках шести, є побокально позиції.

Не менш, ніж винною, в "Грі з вогнем" можуть пишатися коктейльною картою. Її автор - Дмитро Петров (Дмитро Дреді). Коктейлі розділені на: "Грайливі" - на основі Prosecco, підійдуть як аперитив; "Народовладдя" - авторські коктейлі на основі міцного алкоголю з додаванням місцевих ягід і фруктів; терпкі "Інтервенція", які найкраще підходять до м'яса; і "Табула раса" - безалкогольні коктейлі, які теж готуються з локальних продуктів.

 

 

Тартар з мармурової яловичини і карпатської бринзи з хлібцями з конопель - 149 грн.

Борщ із голубцями та козячим сиром - 85 грн.

Стейк Рибай із соусом Шираз - 490 грн.

Качина грудка з в'яленою хурмою, вишнею і форо - 159 грн.

Тірамісу з бородинского хліба з пивною карамеллю - 95 грн.

 

Адреса: вул. Хрещатик, 6

Facebook

 

Автор: Христина Ольшанська

Фото: власність закладу

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва

 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ОГЛЯДІВ РЕСТОРАННОГО СВІТУ

Рейтинг: 0,00
Всього оцінок: 0

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
Читати далі