Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

Новий заклад (Київ): ресторан "Positano" - любов по-неаполітанські

Огляд
04.03.16
5909

І ось знову сталося диво - ще один новий ресторан на Лівому березі Києва - ресторан "Positano". На цей раз дивувати будуть неаполітанської кухнею. І не тільки кухнею!

Так що команда RestOn із великим інтересом вирушила досліджувати неаполітанську культуру й те, як влаштований ресторан, який належить Fozzy Group (так-так, тій самій, яка "Сільпо").

 

Новий заклад (Київ): ресторан

 

"Positano" відкрив свої двері в будівлі торгово-офісного центру "Silver Breeze". Ми обома руками "за", коли в торгових і бізнес-центрах запускають повноцінні кафе й ресторани з середнім чеком: це позитивно впливає на гастрономічну культуру українців, відлучає від фастфуду й показує, що смачна, якісна їжа можлива за цілком демократичними цінами.

 

Новий заклад (Київ): ресторан

 

Ресторан просторий сам по собі, а світлі бежеві тони в оформленні надають простору ще більшого обсягу. Сподобалося, що дизайнери не стали загравати з темою Італії, використовуючи традиційні зелено-червоні тони або завішувати стіни картинами на "фамільну" або архітектурну тематику. Безсумнівно, що в концепцію закладу закладено принцип "сучасного ресторану сучасної неаполітанської кухні".

Новий заклад (Київ): ресторан

Новий заклад (Київ): ресторан

Єдині яскраві акценти в інтер'єрі - міні-дерева оливи й апельсинів, а також традиційна італійська піч, зібрана з каменю, й покрита мозаїкою.

Новий заклад (Київ): ресторан

Зрозуміло, що така піч - окремий пункт для гордості, тому кухню зробили відкритою.

Ах, так, "Positano" - це не той ресторан в ТЦ, який знаходиться десь в самому куточку: гості закладу можуть милуватися панорамним видом на Дніпро - ось воно, правильний час і місце.

Новий заклад (Київ): ресторан

 

Новий заклад (Київ): ресторан

 

За спільне бачення й розвиток ресторану відповідає Енцо Кочча - іменитий шеф із Неаполя, власник 2-х піцерій і творець Асоціацій піццайола Неаполя. Саме він розробив для закладу ексклюзивне піца-меню і особисто проводить навчання піццайола.

Новий заклад (Київ): ресторан

До речі, просимо звернути увагу, що навчання відбуваються щодня з 15:30-17:30, отже, в цей час руки піццайола та їх головний інструмент - піч - зайняті, тому замовити страви з піца-меню не вийде. Благо, в "Positano" є багато чого неаполітанського, крім піци.

Бренд-шеф ресторану - Марко Черветті, діючий бренд-шеф фуд-кортів мережі "Сільпо". Шеф-кухар-Станіслав Грязнов, перед тим, як приступити до роботи, він довгий час навчався під пильним наглядом Енцо.

Новий заклад (Київ): ресторан

А ось тепер те, чому ми так акцентували, що "Positano" належить Fozzy Group: продукти поставляються прямо з "Сільпо", моцарелу виготовляють вручну теж сировари "Сільпо", власний експорт шинки з Італії, а в планах - використання сезонних українських продуктів. Загалом, все те, що ми так любимо в супермаркетах Сільпо - великий асортимент і постійний контроль якості продуктів і сервісу.

Новий заклад (Київ): ресторан

При такому підході не дивно, що ми застали в ресторані досить непогану посадку, і це через пару тижнів після відкриття.

Не можемо сказати, хто головний козир закладу - піца або Енцо Кочча, який і привіз рецепт справжньої неаполітанської піци, тому голосуємо відразу за обох! В меню є традиційна й авторська піци - по 10 видів кожної.

20 видів піци - можете уявити, яким важким був вибір: перевіримо стару-добру Маргариту або візьмемо фірмову Енцо з копченої моцарелою і рікоттою; може, з томатами і прошутто або ... рибою і оливками ?!

Новий заклад (Київ): ресторан

Був, правда, ще один варіант, але ми не зважилися - піца з броколі, салом і карпатським сиром із козиного молока. Для справжніх гурманів, патріотів і патріотичних гурманів.

Щоб довго не розписувати захоплення, скажімо прямо: піца в "Positano" - дуже смачна річ!

Другою особливістю неаполітанської кухні (після піци) є любов до овочів. Особливо до баклажанів брокколі: вони є в рагу, в супі й навіть в піці.

Рекомендуємо спробувати рагу по-неаполітанські з хлібом-піцою - це дійсно смачно, плюс іноді корисно виходити за гастрономічні рамки й дізнаватися, що італійська кухня, зокрема неаполітанська, це, виявляється, не тільки піца-паста.

Вчасно згадали про макаронні вироби! Не обійшлося в меню без спагетті: за авторським рецептом Едуардо де Філіппо, з рагу і рікоттою, з мідіями й свіжими томатами черрі.

Новий заклад (Київ): ресторан

Десертів всього три: неаполітанська сфольятелла, ромова баба з вершками і Деліція аль лимоні. Ми вхопилися, як в рятівний круг, в знайомі слова - ромова баба, ось її і замовили. Загалом, це, звичайно, не та заводська баба, яку ми в дитинстві купували в звичайному магазині. Це дуже смачне тісто, просочене ромом, корицею і, напевно, любов'ю, тому що це дуже й дуже смачно.

Новий заклад (Київ): ресторан

Сфольятелла, до речі, це теж нічого страшного - це така булочка, "кучерява" булочка, як ми її назвали завдяки хвилеподібним формам тесту, з начинкою з Семоліна (український аналог - манка), рікотти і цукатів. Легка і дуже ніжна на смак.

Новий заклад (Київ): ресторан

Деліція аль лимоні - втілення вишуканості з бісквіту, всередині й зовні вкритого лимонним заварним кремом. Кажуть, що Південь Італії не зрозуміти, якщо не покуштувати це маленьке диво.

 

Новий заклад (Київ): ресторан

 

Піца "Маргарита" - 89 грн.

Піца з ковбасками й брокколі- 119 грн.

Піца "Енцо" - 129 грн.

Салат "Капрезе" - 99 грн.

Спагеті з мідіями й свіжими томатами черрі - 99 грн.

Рагу по-неаполітанські з хлібом-піцою - 109 грн.

Ромова баба з вершками - 44 грн.

Кава по-неаполітанські - 27 грн.

 

Новий заклад (Київ): ресторан

 

Вихідні створені для відпочинку, тому можете сміливо приходити в "Positano" з дітьми - вони гратимуть з аніматорами (з 14:00-21:00), а ви зможете насолодитися їжею в супроводі звуків гітари й акордеона.

Сподіваємося, що влітку тут з'явиться відкрита тераса. Тоді це буде повна dolcevita!

 

Адреса: проспект Павла Тичини, 1В

Facebook

 

Автор: Христина Ольшанська

Фото: власність закладу

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва

 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ОГЛЯДІВ РЕСТОРАННОГО СВІТУ

Рейтинг: 0,00
Всього оцінок: 0

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
Читати далі