Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

Нове місце (Київ): ресторан сучасної перуанської кухні MANU

Заклад
31.10.17
8514

Кажуть, в древніх віруваннях їжа була зведена в особливий культ поклоніння богам. Тепер же вона – джерело сили і життєвої енергії. Красива, смачно приготовлена й свіжа їжа авторського приготування радує нас в багатьох кухнях світу. У тому числі і перуанській, відомій своєю майстерністю та віртуозністю.

Також натхненна далеким Перу, редакція RestOn вирушила в новий ресторан MANU – світ гострих смаків та гострих відчуттів. Чим готові надихати і вас – далі в огляді.

Концепція

Якщо говорити про традиції, то це перше й головне, з чим асоціюється ресторан MANU. Названий на честь прабатька всього сущого з епохи інків, він видовищно підносить мікс перуанської та японської кулінарної культури.

Головна мета закладу – перенести свого гостя за часів стародавнього і могутнього правління інків в Перу. Стерти часові межі й дати можливість побачити гігантські малюнки уздовж долини Наска. Саме тому кожна страва в меню, кожен малюнок в інтер'єрі та кожна деталь ресторану – данина силам і надлюдській енергії.

Увійшовши в ресторан MANU, будьте готові дивуватися. Закритий, що був відкритий 26 вересня і успішно пройшов тестовий період, став улюбленим місцем багатьох. Затишок 800 м2 закладу успішно доповнюється відкритою кухнею і майстерним дизайном. А досить велике меню – не менш вражаючою винною картою.

Як говорить команда закладу, MANU – це містерія. Про що свідчить і вогняний птах на фасаді ресторану.

Локація

Ресторан перуанської кухні розташований в жвавому районі міста – на вул. Великій Васильківській, 94. Увагу до закладу привертає чорний блискучий фасад і палаюча вивіска. А ще – близькість до центру.

Орієнтир: м. Олімпійська і м. Палац «Україна».

Інтер'єр

Колиска перуанської кухні оформлена з любов'ю до стародавнього Перу. В інтер'єрі головними матеріалами стали дерево і камінь, а в атмосфері – видовищність і відторгнення сірої буденності. Масивні стіни нагадують скелі, а наскальні малюнки додають автентичності. Велика кількість ж світла і живих квітів в кутах монументальних споруд не залишають шансу втілити історичну подорож.

До слова, подорожувати в ресторані є де. У приміщенні 2 поверхи, розділені великими сходами, велика кількість сферичних і дзеркальних конструкцій. Також до послуг гостей – можливість поспостерігати за відкритою кухнею закладу і вибрати улюблений напій у винній кімнаті.

Новое место (Киев): ресторан современной перуанской кухни MANU

 

Розташуватись можливо за одним з численних столиків з м'якими світлими кріслами. Або ж вибрати затишне місце в зоні диванів і закритих куточків ресторану. Дизайн-студія YOD, що працювала над дизайном MANU, відома своєю увагою до деталей, тому кожна миттєвість ресторану вартує не одного десятка відвідин не тільки через їжу, але і атмосферу.

Меню

Головний напрямок кухні ресторану MANU – перуанський Nikkei, що складається з міксу культур протилежних берегів Тихого океану. В його основі свіжа риба, морепродукти і водорості, а до них паназіатський рис, овочі, крупи і гострі соуси. Авторський смак страв в закладі досягається завдяки тандему шеф-кухарів – киянина Ігоря Крамаренка і лондонця Томаса Френча. Під їх керівництвом в меню можна вибрати справжні витвори мистецтва.

Саме меню розроблено з урахуванням смакових пристрастей гостей закладу. Так, в ньому можна зустріти страви з 4 видами позначень – веганські, гострі, дуже гострі і біо. Крім того, врахувати індивідуальні переваги за допомогою вказаного глосарію харчових алергенів.

Для аперитиву гість може вибрати численні закуски, тако або устриці. Наприклад, з стартерів – іспанський перець Падрон в соусі ден місо (107 грн) або чуррос з пеколіно і чорним трюфелем (186 грн). А з тако, в кожній порції якого 4 шт. – телятину з хрусткою цибулею-шалот і трюфельним місо (165 грн) або морський гребінець з тобіко в перуанському стилі (408 грн). Устриці же представлені видами Жилардо №3 і Фін де Клер №3.

 

В основному меню – різноманітність севіче (страви з риби і/або морепродуктів), тірадіто (тонкі скибочки сирої риби в соусі), татакі (риба або м'ясо, приготовані по-японськи) і тостадо (авторська страва з мексиканської кухні). Крім них – різноманітні салати, супи, гарніри, антікучо (популярна страва Болівії і Перу) і касуела (густа і ароматна страва латиноамериканської кухні).

На особливу увагу заслуговує величезний розігрітий перуанський гриль. На ньому в закладі готують різноманітну рибу, морепродукти, м'ясо і птицю. Кожен шматочок страви покривається пікантною скоринкою, завдяки чому досягається неповторний смак. Радимо спробувати гостре каре ягняти з тамарілло і часниковими чіпсами (750 грн), цесарку ахі панка з овочами-гриль (615 грн) та чорну тріску ден місо з соусом ахі амарілло-маракуйя (950 грн). До них обов'язково – перуанський соус, представлений 9 різними композиціями.

На десерт же не відмовте собі в задоволенні насолодитися солодкими стравами або вибрати в якості доповнення благородне вино з колекції ресторану. Остання нараховує більше 100 позицій з різних куточків світу.

 

Must try:

  • Шотландський фермерський лосось із соусом ахі амарілло та дайконом – 248 грн
  • Касуела зі спаржею, горохом та червоним чілі – 268 грн
  • Креветки Джамба з сальса чімічурі – 548 грн
  • Тендерлоін стейк із соусом ахі рокотто та хрусткою цибулею-шалот – 985 грн
  • Парфе з перуанським шоколадом, бананом та м'ятою – 194 грн

 

Адреса: вул. В. Васильківська, 94

Час роботи: нд-чт з 12:00 до 24:00, пт-сб з 12:00 до 2:00

 

Автор: Альона Гусева; Фото: власність закладу
Рейтинг: 5,00
Всього оцінок: 1

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
Читати далі