Найгостріша в світі піца

Найгостріша в світі піца

Власник піцерії з Великобританії створив найгострішу в світі піцу під назвою Saltdean Sizzler.

 

Пол Брейшоу (Paul Brayshaw), власник невеликої піцерії в Солтдіне (Великобританія) розробив рецепт піци, яку дуже складно з'їсти. Справа не в розмірах і не в змісті жиру, а в специфічному смаку: піца в 3 рази гостріше найгострішого перцю чилі в світі, і трохи гостріше перцевого газу в балончиках. Гострота цієї страви офіційно завірена Університетом Варвік - 3,2 млн. Балів за шкалою Сковілла. Головний інгредієнт начинки Saltdean Sizzler - це свіжий перець сорту Ghost chili, гострота якого посилена густий пастою з екстрактом того ж сорту. Гостра піца внесена в меню близько року тому. За цей час її замовили понад 1300 разів, але тільки 8 чоловіків і 1 жінка змогли з'їсти все 6 шматків. Сам Пол Брейшоу рік тому з'їв всього 2 шматки і більше не прагне повторити експеримент.

Слух про гостроту «спека Солтдіна» поширився як лісова пожежа, і з Полом навіть зв'язалися представники Книги рекордів Гіннесса, які сказали, що якщо піца буде оцінена більше ніж в мільйон за шкалою пекучості Сковілла (Scoville), то їй присудять титул найгострішою піци в світі.

Сам Пол зміг осилити тільки два шматки цього гострого делікатесу і каже, що наслідки набагато гірше, ніж саме поїдання піци. «Ніякого задоволення від піци не отримуєш. Тільки біль. Це було нестерпно. Після того, як я проковтнув шматочок, я злякався. Біль вщух приблизно через 20 хвилин, після чого почав нестерпно боліти шлунок. Я ніколи її більше не буду пробувати, і ворогу такого не побажаєш », - розповідає 28 річний Крістофер Барнард (Christopher Barnard), один з хоробрих, які спробували« спека Солтдіна ».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самий шикарний ресторан Великобританії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожчий гастротур в історії

 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ НОВИН РЕСТОРАННОГО СВІТУ 

Повернутися до списку новин 21.10.2013
Рейтинг: 0,00
Всього оцінок: 0

Підписатись на новини

Заклад тижня

Популярні заклади

comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час: